Supply Chain Beheer


Stelt u zich voor hoe het is uw bedrijf te managen met de zekerheid van een betrouwbare en stipte partner die u in staat stelt om snel op dringende behoeften te reageren en u succesvol ondersteunt bij uw operationele vereisten. Dat zijn de uitgangspunten van Camozzi’s Supply Chain Management: uitstekende service en waarde vergroting voor de klant. Vanuit logistiek oogpunt is de dienst te zien als optimaal orderbeheer. Dit vereist strak management van de gehele keten, van interne- tot distributielogistiek.

Een tijdige orderafhandeling zorgt ervoor dat de klant het juiste product krijgt op het juiste moment, in de juiste hoeveelheid zonder afbreuk van kwaliteit en prijs (het principe van de "zeven rechten").

Door de instabiele economische omstandigheden en toenemend complexere mondiale concurrentie, zijn de verwachtingen ten aanzien van de service steeds hoger en vereist het volledige inzet om de klanttevredenheid continue te verbeteren. Bij Camozzi zijn we ervan overtuigd dat verbeteringstrajecten niet alleen betrekking hebben op een enkele fabriek. Door de moderne, complexe en vertakte leveringsketens is een brede dienstverlening noodzakelijk om te profiteren van leveranciersspecialisaties en wijdverspreide service naar de markt.

Het is belangrijk te onderzoeken en te bouwen aan het proces van waardevermeerdering vanuit supply chain perspectief – vanaf leveranciers tot het eind van de distributie – omdat alle onderdelen in de keten een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de service. Klanttevredenheid en bedrijfsreputatie staan op het spel.
Elk bedrijf binnen de Camozzi Group gelooft in het principe van Supply Chain Management (SCM) wat als doel heeft om het hoogste niveau te bereiken en te behouden op het gebied van service.

Samenwerking binnen de supply chain is de sleutel tot kwaliteit en heeft betrekking op de eindafnemer. Vooral samenwerking met de klant geeft de mogelijkheid om kennis te delen voor het plannen van de aanvraag (gezamenlijke planning), verbeteren van operationeel beheer en een duidelijke omschrijving wat de klant kan verwachten (Service Level Agreements). Het creëren van klantwaarde omvat ook geavanceerde logistieke diensten zoals kanban leveringen, levertijden, kitting, VMI-systemen, consignatie voorraden of EDI.

Binnen de Camozzi Group wordt informatietechnologie in de vorm van het SAP management system als instrument toegepast.

Een voordurende verbetering van dienstverlening vereist zorgvuldige controle van prestaties, zoals het meten van prestaties met behulp van indicatoren (KPI's) en industriële benchmarking. Deze worden dagelijks uitgevoerd door interne controlefuncties die in overeenstemming zijn met het beginsel dat analytische vaardigheden van hoog niveau zorgen voor de beste resultaten.